Huid en mens

Huid & Mens

De huid oftewel ons grootste orgaan dient als bekleding van ons lichaam en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf, denk aan koude, warmte, ziektekiemen en giftige stoffen.
Onze huid bestaat uit 3 lagen:
De Opperhuid, de buitenste laag, deze bestaat voornamelijk uit hoorncellen, deze cellen vernieuwen zich telkens weer opnieuw (celdeling) en dat gebeurt elke 28 dagen weer, een voorbeeld is eeltvorming en schilfertjes.

De 2e laag Lederhuid genoemd, bevatten bloedvaten,lymfevaten en zenuwen, deze huidlaag zorgt ervoor dat we kunnen bewegen. deze laag is elastisch, en zorgt dat we pijn, gevoel en temperatuurverschil kunnen waarnemen.

De 3e huidlaag: het onderhuidse bindweefsel scheidt zich van pezen en spieren in ons lichaam. In deze belangrijke laag komen  ook zweetklieren, talgklieren en haren (follikels) voor.
Verder bestaat de 3e huidlaag vooral uit vet, bindweefsel en bloedvaten.

De huid vertelt hoe jij je voelt

Een gezonde huid toont géén oneffenheden en is niet rood, vochtarm of schilferig en heeft een goede doorbloeding. Met een goede gezonde voeding,
de juiste manier van leven en niet te veel stress kan jij de wereld aan.
Een slecht doorbloede/grauwe huid kan een teken zijn van een ongezond leven, de huid kan sterk reageren op de hormoonhuishouding en stress.
Ook kunnen slechte eetgewoonten lever en darmproblemen veroorzaken, de darmen worden immers “de hersenen van de buik genoemd”.

Natuurlijke keuze

Steeds meer mensen beseffen van het verbeteren van de wereld, toch bij je zelf begint, door de huidverzorging van Dr. Hauschka te gaan gebruiken met als basis heilzame plantenextracten, hoogwaardige olie en wassen, voor elk huidbeeld  geschikt. Zo draag jij respect en wijsheid toe aan je huid en vertrouw je op je innerlijke kracht.